DE 5 ELEMENTEN
De elementen gaan in elkaar over zoals de seizoenen. Ieder element heeft z’n eigen specifieke talenten en eigenschappen. Dit zie je terug in de seizoenen, organen, kleuren en karakter eigenschappen. Door je hierin te verdiepen kan je er zelf ook achterkomen waar jij ondersteuning zou kunnen zoeken. Iedereen is een mix van de verschillende elementen maar vaak is er wel een hoofdaspect in jouw elementen mix.

Door te kijken naar jouw karaktereigenschappen, lichaamsbouw, gelaatskleur en klachten kan een therapeut al snel zien welke elementen voor jou van belang zijn. Wij geven in het kort weer wat er bij de 5 verschillende elementen hoort. Ook geven wij wat kernwoorden bij een teveel en een tekort aan een element.

𝙷𝚘𝚞𝚝 – 𝙲𝚘𝚖𝚙𝚊𝚜𝚜𝚒𝚎

Hout staat voor de geboorte, het begin, de lente. Voor het plannen en starten van dingen. Het houtmens heeft als kenmerken: je hebt met iedereen het beste voor maar je slaagt er niet altijd in wat je jezelf hebt voorgenomen. Een houtmens is gezellig, sociaal, creatief, meelevend, idealistisch.

Wanneer een houtmens in balans is dan zie je dat deze persoon ontspannen is, meelevend en graag met je mee wil denken. Je hebt een heldere visie en je bent flexibel. Je weet wanneer je een keuze moet maken en dit is dan ook de juiste keuze.

Wanneer er een disbalans is zie je vooral veel kwaadheid en kan deze persoon snel de moed verliezen bij tegenslagen. Ook ben je snel van je stuk gebracht veranderingen en heb je ene kort lontje.

𝚃𝚎𝚔𝚘𝚛𝚝 𝙷𝚘𝚞𝚝 – 𝚛𝚞𝚜𝚝𝚎𝚕𝚘𝚘𝚜𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚔𝚘𝚞𝚍𝚎 𝚑𝚊𝚗𝚍𝚎𝚗 𝚎𝚗 𝚟𝚘𝚎𝚝𝚎𝚗, 𝚍𝚛𝚘𝚐𝚎 𝚑𝚞𝚒𝚍, 𝚋𝚎𝚜𝚕𝚞𝚒𝚝𝚎𝚕𝚘𝚘𝚜𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚠𝚎𝚒𝚗𝚒𝚐 𝚣𝚎𝚕𝚏𝚛𝚎𝚜𝚙𝚎𝚌𝚝, 𝚙𝚊𝚜𝚜𝚒𝚎𝚏 𝚐𝚎𝚍𝚛𝚊𝚐

𝚃𝚎𝚟𝚎𝚎𝚕 𝙷𝚘𝚞𝚝 – 𝚑𝚞𝚖𝚎𝚞𝚛𝚒𝚐, 𝚙𝚛𝚒𝚔𝚔𝚎𝚕𝚋𝚊𝚊𝚛, 𝚙𝚖𝚜 𝚔𝚕𝚊𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗, 𝚏𝚞𝚝𝚕𝚘𝚘𝚜, 𝚘𝚟𝚎𝚛𝚐𝚎𝚟𝚘𝚎𝚕𝚒𝚐𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚑𝚘𝚘𝚏𝚍𝚙𝚒𝚓𝚗, 𝚋𝚎𝚗𝚊𝚞𝚠𝚍 𝚐𝚎𝚟𝚘𝚎𝚕, 𝚘𝚙𝚛𝚒𝚜𝚙𝚒𝚗𝚐𝚎𝚗, 𝚠𝚘𝚎𝚍𝚎 𝚊𝚊𝚗𝚟𝚊𝚕𝚕𝚎𝚗

5 elementen vuur
 

𝚅𝚞𝚞𝚛 – 𝚅𝚎𝚛𝚟𝚞𝚕𝚕𝚎𝚗𝚍𝚎 𝚕𝚒𝚎𝚏𝚍𝚎

De kenmerken van een vuurmens zijn hartstochtelijk, gepassioneerd, sprankelend maar ook agressief. Het is ook het element van de inspiratie en intuïtie. De emotie van het vuurelement is vreugde en liefde.

Wanneer een vuurmens in balans is zie je dat deze persoon veel passie heeft voor wat hij/zij doet. Zijn het wijze personen en zijn zijn ze vrolijk en blij. Bij een disbalans kan een Vuurmens arrogant en egocentrisch zijn.

Vuur heeft het element water nodig om in balans te komen, maar ook andersom. Je kan het zo zien dat water het vuur dooft en het vuur het water verdampt. Wanneer je druk bent en constant bezig bent om alle ballen hoog te houden, dan wordt je hart verhit door een teveel aan vuur. Je kan dan dus het element water toevoegen om jezelf iets meer rust te gunnen en het hart te ‘koelen’.

𝚃𝚎𝚔𝚘𝚛𝚝 – 𝚍𝚞𝚒𝚣𝚎𝚕𝚒𝚐, 𝚜𝚕𝚎𝚌𝚑𝚝𝚎 𝚌𝚘𝚗𝚌𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚝𝚒𝚎, 𝚔𝚘𝚞𝚍𝚎 𝚑𝚊𝚗𝚍𝚎𝚗 𝚘𝚏 𝚟𝚘𝚎𝚝𝚎𝚗, 𝚘𝚗𝚛𝚞𝚜𝚝𝚒𝚐𝚎 𝚍𝚛𝚘𝚖𝚎𝚗, 𝚊𝚗𝚐𝚜𝚝 𝚐𝚎𝚟𝚘𝚎𝚕𝚎𝚗𝚜, 𝚛𝚞𝚜𝚝𝚎𝚕𝚘𝚘𝚜𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚜𝚘𝚖𝚋𝚎𝚛𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚖𝚘𝚎𝚒𝚝𝚎 𝚖𝚎𝚝 𝚛𝚎𝚕𝚊𝚝𝚒𝚎𝚜 𝚘𝚗𝚍𝚎𝚛𝚑𝚘𝚞𝚍𝚎𝚗

𝚃𝚎𝚟𝚎𝚎𝚕 – 𝚋𝚕𝚘𝚣𝚎𝚗𝚍 𝚐𝚎𝚣𝚒𝚌𝚑𝚝, 𝚝𝚎𝚟𝚎𝚎𝚕 𝚙𝚛𝚊𝚝𝚎𝚗, 𝚑𝚢𝚙𝚎𝚛𝚊𝚌𝚝𝚒𝚟𝚒𝚝𝚎𝚒𝚝, 𝚘𝚙 𝚘𝚗𝚐𝚎𝚙𝚊𝚜𝚝𝚎 𝚖𝚘𝚖𝚎𝚗𝚝𝚎𝚗 𝚕𝚊𝚌𝚑𝚎𝚗, 𝚘𝚗𝚜𝚝𝚞𝚒𝚖𝚒𝚐𝚎 𝚙𝚘𝚕𝚜𝚜𝚕𝚊𝚐

5 elementen aarde
 

𝙰𝚊𝚛𝚍𝚎 – 𝙴𝚖𝚙𝚊𝚝𝚑𝚒𝚎

Een Aardemens is betrouwbaar, eerlijk, praktisch ingesteld, behoedzaam maar kan ook wikken en wegen.

Wanneer het aarde element in balans is zie je dat deze personen vertrouwen hebben en voorzichtig zijn. Ze zijn stabiel, redelijk en praktisch is ingesteld. Je kan op een Aarde persoon rekenen en ze hebben hun leven op orde.

Bij een disbalans is een aarde mens koppig en star maar ook piekeren en verstrooid. Ook kan vermoeidheid een grote rol spelen bij een tekort van het aarde element.

𝚃𝚎𝚔𝚘𝚛𝚝 – 𝚔𝚘𝚛𝚝𝚊𝚍𝚎𝚖𝚒𝚐 𝚋𝚒𝚓 𝚒𝚗𝚜𝚙𝚊𝚗𝚗𝚒𝚗𝚐, 𝚜𝚕𝚎𝚌𝚑𝚝𝚎 𝚎𝚎𝚝𝚕𝚞𝚜𝚝, 𝚟𝚎𝚛𝚕𝚊𝚗𝚐𝚎𝚗 𝚗𝚊𝚊𝚛 𝚣𝚘𝚎𝚝𝚠𝚊𝚛𝚎𝚗, 𝚜𝚕𝚊𝚙𝚎𝚛𝚒𝚐 𝚗𝚊 𝚑𝚎𝚝 𝚎𝚝𝚎𝚗, 𝚟𝚎𝚛𝚖𝚘𝚎𝚒𝚍𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚐𝚎𝚟𝚘𝚎𝚕𝚎𝚗𝚜 𝚟𝚊𝚗 𝚘𝚗𝚖𝚊𝚌𝚑𝚝, 𝚜𝚕𝚊𝚙𝚎𝚛𝚒𝚐 𝚗𝚊 𝚑𝚎𝚝 𝚎𝚝𝚎𝚗

𝚃𝚎𝚟𝚎𝚎𝚕 – 𝚜𝚕𝚎𝚌𝚑𝚝𝚎 𝚌𝚘𝚗𝚌𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚝𝚒𝚎, 𝚘𝚗𝚛𝚞𝚜𝚝𝚒𝚐𝚎 𝚐𝚎𝚎𝚜𝚝, 𝚍𝚘𝚏𝚏𝚎 𝚑𝚘𝚘𝚏𝚍𝚙𝚒𝚓𝚗, 𝚜𝚗𝚎𝚕 𝚋𝚎𝚣𝚘𝚛𝚐𝚍 𝚣𝚒𝚓𝚗, 𝚍𝚠𝚊𝚗𝚐𝚖𝚊𝚝𝚒𝚐𝚎 𝚐𝚎𝚍𝚊𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗, 𝚘𝚟𝚎𝚛𝚐𝚎𝚟𝚎𝚗, 𝚘𝚙𝚛𝚒𝚜𝚙𝚒𝚗𝚐𝚎𝚗, 𝚟𝚎𝚛𝚜𝚝𝚘𝚙𝚝𝚎 𝚗𝚎𝚞𝚜

5 elementen metaal

𝙼𝚎𝚝𝚊𝚊𝚕 – 𝙴𝚎𝚛𝚋𝚒𝚎𝚍

Een  metaal mens is communicatief sterk, kan geconcentreerd te werk gaan en heeft een flinke dosis wilskracht. Ze willen het beste voor iedereen en komen dan ook vaak op voor mensen die het minder goed hebben. De emotie die bij dit element hoort is verdriet en ingehouden woede.

Wanneer het metaal element in balans is dan is deze persoon energiek, kan zich goed inleven in de ander en streeft naar het beste. Bij een disbalans kan een Metaal mens erg hard overkomen en snel bedroefd zijn.

𝚃𝚎𝚔𝚘𝚛𝚝 – 𝚣𝚠𝚊𝚔𝚔𝚎𝚛 𝚜𝚝𝚎𝚖, 𝚟𝚎𝚛𝚔𝚘𝚞𝚍𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚟𝚎𝚛𝚖𝚘𝚎𝚒𝚍𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚍𝚛𝚘𝚐𝚎 𝚑𝚞𝚒𝚍, 𝚗𝚒𝚎𝚝 𝚔𝚞𝚗𝚗𝚎𝚗 𝚞𝚒𝚝𝚎𝚗 𝚟𝚊𝚗 𝚟𝚎𝚛𝚍𝚛𝚒𝚎𝚝, 𝚖𝚘𝚎𝚒𝚝𝚎 𝚖𝚎𝚝 𝚊𝚏𝚛𝚘𝚗𝚍𝚎𝚗 𝚙𝚛𝚘𝚓𝚎𝚌𝚝𝚎𝚗, 𝚑𝚎𝚛𝚑𝚊𝚕𝚎𝚗 𝚟𝚊𝚗 𝚜𝚌𝚑𝚊𝚍𝚎𝚕𝚒𝚓𝚔𝚎 𝚐𝚎𝚍𝚛𝚊𝚐𝚜𝚙𝚊𝚝𝚛𝚘𝚗𝚎𝚗

𝚃𝚎𝚟𝚎𝚎𝚕 – 𝚊𝚊𝚗𝚑𝚘𝚞𝚍𝚎𝚗𝚍 𝚘𝚗𝚝𝚛𝚘𝚘𝚜𝚝𝚋𝚊𝚊𝚛 𝚟𝚎𝚛𝚍𝚛𝚒𝚎𝚝, 𝚜𝚝𝚎𝚛𝚔 𝚟𝚎𝚛𝚘𝚘𝚛𝚍𝚎𝚕𝚎𝚗 𝚟𝚊𝚗 𝚊𝚗𝚍𝚎𝚛𝚎𝚗, 𝚋𝚒𝚓𝚣𝚘𝚗𝚍𝚎𝚛 𝚗𝚎𝚝𝚓𝚎𝚜, 𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝𝚒𝚘𝚗𝚒𝚜𝚝𝚒𝚜𝚌𝚑, 𝚗𝚎𝚞𝚛𝚘𝚝𝚒𝚜𝚌𝚑 𝚐𝚎𝚍𝚛𝚊𝚐, 𝚖𝚘𝚎𝚒𝚕𝚒𝚓𝚔𝚎 𝚕𝚞𝚌𝚑𝚝𝚠𝚎𝚐𝚎𝚗

5 elementen water

𝚆𝚊𝚝𝚎𝚛 – 𝚆𝚒𝚓𝚜𝚑𝚎𝚒𝚍

Een watermens is gevoelig, ziet alles, vriendelijk, sympathiek maar ook prikkelbaar. Het element water staat voor dromen en idealen. De emotie die bij het  water element hoort is angst. Angst om een volgende stap in het leven te nemen, maar ook angsten zoals hoogtevrees horen bij dit element.

Bij een balans kan deze persoon dromen en zich daar niet in verliezen. Verder heerst er een bepaalde kalmte bij deze personen en hebben zij respect voor de dingen en mensen om zich heen.

Bij een disbalans kan het watermens zich verliezen in de dromen en maar niet door pakken of reëel zijn. Ook kan je dus last hebben van vele angsten. Maar ook vermoeidheid, negatieve gevoelens en klachten gerelateerd aan een burn out kan te maken hebben met een disbalans in het water element.

𝚃𝚎𝚔𝚘𝚛𝚝 – 𝚟𝚛𝚘𝚎𝚐 𝚐𝚛𝚒𝚓𝚜 𝚠𝚘𝚛𝚍𝚎𝚗, 𝚠𝚊𝚛𝚖 𝚐𝚎𝚟𝚘𝚎𝚕 𝚒𝚗 𝚑𝚊𝚗𝚍𝚙𝚊𝚕𝚖𝚎𝚗 𝚎𝚗 𝚟𝚘𝚎𝚝𝚣𝚘𝚕𝚎𝚗, 𝚗𝚊𝚌𝚑𝚝𝚣𝚠𝚎𝚎𝚝, 𝚜𝚕𝚊𝚙𝚎𝚕𝚘𝚘𝚜𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚊𝚗𝚐𝚜𝚝, 𝚑𝚢𝚜𝚝𝚎𝚛𝚒𝚎, 𝚐𝚕𝚘𝚎𝚒𝚎𝚗𝚍𝚎 𝚠𝚊𝚗𝚐𝚎𝚗

𝚃𝚎𝚟𝚎𝚎𝚕 – 𝚕𝚊𝚜𝚝 𝚟𝚊𝚗 𝚘𝚛𝚎𝚗, 𝚟𝚎𝚛𝚔𝚘𝚞𝚍𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚖𝚊𝚝𝚒𝚐𝚎 𝚎𝚎𝚝𝚕𝚞𝚜𝚝, 𝚟𝚎𝚛𝚖𝚘𝚎𝚒𝚍𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚊𝚗𝚐𝚜𝚝 𝚟𝚘𝚘𝚛 𝚔𝚘𝚞, 𝚕𝚞𝚜𝚝𝚎𝚕𝚘𝚘𝚜𝚑𝚎𝚒𝚍, 𝚟𝚊𝚊𝚔 𝚙𝚕𝚊𝚜𝚜𝚎𝚗, 𝚟𝚊𝚊𝚔 𝚕𝚊𝚜𝚝 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚒𝚊𝚛𝚛𝚎𝚎

HOE ZET JE DEZE BLENDS IN
Vaak komen mensen bij ons met de vraag over een olie van een element wanneer zij onder behandeling zijn bij een therapeut die is opgeleid in de Chinese leer of zelf therapeut zijn (vooral bij de Shiatsu therapie wordt gebruik gemaakt van deze prachtige Chinese leer). Wanneer dit het geval is weet je heel goed wat je nodig hebt. Maar hieronder volgt toch een korte uitleg over welk element je wanneer zou kunnen inzetten.

Vaak komt er uit een sessie bij een therapeut dat er een tekort van een element in jouw energetisch systeem zit. Met deze blends zou je dit tekort kunnen ondersteunen, maar ook een teveel van een bepaald element kan je met deze blends meer harmoniseren. De verschillende elementen voeden elkaar en houden elkaar in balans.

DE VOEDENDE EN REMMENDE CYCLUS
De 5 elementen worden altijd uitgebeeld in een cirkel, zoals het plaatje hieronder. Men zegt dat elk element de schepper is van het volgende element. Ieder element wordt voortgebracht door het vorige. Dit zie je op de afbeelding in de buitenste ring. Dus Water creëert Hout, Vuur maakt Aarde etc. Dit onderlinge verband noemen we de voedende cyclus. Hier kan je dus zien welk element jij in kan zetten wanneer er een tekort is. Dit ga je dan voeden met het voedende element.

Maar behalve een voedende is er ook een remmende cyclus nodig om tegenwicht te bieden en een eventueel teveel van een element te beheersen. Dit zie je weer in de pijlen binnenin de cirkel. Van Water gaat er een pijl naar Vuur om het te doven. Van Metaal een pijl naar Hout om het hout als het ware te kappen. Zo kan je een teveel van een element wat temperen.

De voedende en remmende cyclus

Wanneer je bijvoorbeeld teveel van het element water in jouw energetisch systeem hebt dan ben je een fladder, heel intuïtief maar soms een beetje té. Dit kan je dan met het element aarde iets temperen, waardoor je meer gegrond raakt. Als je weet van jezelf dat je heel erg aan het dromen bent en je kan jezelf niet goed neerzetten in het leven, dan kan je met het element metaal het tekort ondersteunen. Ook kan je met voeding en kleur heel veel doen. Hierover is heel veel informatie te vinden.

Natuurlijk kan je ook het element ondersteunen door dit element te gaan gebruiken. Hierdoor komt er meer harmonie in jouw energetisch lichaam.

De energie van de olie helpt je de balans terug te vinden. Wanneer jij je bezig houdt met de Chinese leer dan passen deze frequenties heel mooi bij je.

Natuurlijk kan je deze geuren inzetten voor jezelf wanneer jij je aangetrokken voelt door de Chinese leer en je erin aan het verdiepen bent. Het is echt een aanrader om eens op internet te gaan ‘struinen’ naar informatie! Door de ‘eigenschappen’ die bij elk element horen kan jij zelf ook uitzoeken welk element niet helemaal in balans is. Je kan ook de geur heel prettig vinden en daardoor de keus maken voor één van deze elementen.

Nogmaals, dit is echt in een notendop informatie over de 5 elementen. Ik zou zeggen, ga op internet en in boeken eens opzoek naar informatie. Of bezoek eens een Shiatsu therapeut wanneer jij klachten ervaart. Het is echt een hele interessante maar complexe filosofie. Wij wensen je veel plezier met het ontdekken van deze lijn!

Wie is Siepie's

Siepie’s is een winkel met edelstenen en mineralen, wierook, etherische olie en meer aanverwante artikelen.
Siepie’s komt van Simone, mijn naam, en ik ben de eigenaresse van Siepie’s.
De naam komt door vroeger. Vrienden noemden me Siepie en aangezien stenen mijn hele leven ook mijn vrienden zijn geweest was de naam voor de winkel snel gekozen. 
In november 2017 ben ik alleen mijn winkeltje begonnen. Dat was toen nog een klein winkeltje en al snel werd het drukker. Mijn zus Angela is in 2019 in dienst gekomen en zij beheert ondertussen alles rondom de webshop. 
Al snel zijn we verhuisd naar een grotere winkel en ook daar groeien we uit. 
Het team is ook flink gegroeid en bestaat ondertussen uit een team van ongeveer 8 personen. 
Toen ik de winkel begon had ik het nog niet zo helder en voelde ik alleen maar dat ik mijn hart mocht gaan volgen wilde ik innerlijk geluk gaan ervaren. 
Ondertussen is me veel meer duidelijk geworden en heb ik mijn zielsmissie gevonden. 
Deze bestaat er onder andere in om zoveel mogelijk mensen zo zuiver mogelijk te mogen laten kennis maken met wat energie voor ze kan doen. In dit geval de energie van mineralen. 
Het doel is om iedereen zoveel mogelijk in zijn eigen kracht te zetten, zijn eigen geluk te laten vinden. 
Ik ben er namelijk van overtuigd dat geluk in jezelf zit en niet in je omgeving. Als je op zoek gaat naar waar jij echt blij van wordt dan keert het pad naar binnen. Mineralen kunnen daarbij ondersteunen en dragen makkelijk intenties mee. 
Op die manier kunnen ze ondersteunen in jou levenspad op aarde. 
Bij Siepie’s is eerlijkheid erg belangrijk. 
Daarom delen we graag wat we weten wat betreft synthetische, geverfde of gemanipuleerde stenen die verkocht worden. 
Ja, die worden overal verkocht maar helaas niet overal vertellen ze je wat je daadwerkelijk koopt. 
Dat doen wij bij Siepie’s dus wel. 
We doen ook graag zelf onderzoek bij twijfel of laten onderzoek doen door derden. 
Bij Siepie’s vinden we het ook fijn als je op je gemak bent.
De mineralen in de winkel worden zoveel mogelijk afgestemd op elkaar zodat er een rustige energie mag zijn. Ook reinigen we regelmatig energetisch onze winkel m.b.v. salie, palo santo of florida water. 
Hierdoor blijft het fijn.
Kom jij een keer langs bij Siepie’s? 
Voel je van harte welkom.

 

© 2017 - 2024 Siepie's edelstenen en mineralen | sitemap | rss