Voor het eerste gebruik

Het is verstandig voor het eerste gebruik de steen van jou te maken. Of je er nou echt in gelooft of twijfelt, het kan geen kwaad dus ach.
Als je de steen gekocht hebt en bij je wilt gaan dragen is het minste wat je kan doen de steen even onder de lauwwarme kraan te houden. Dit kan niet met alle edelstenen! Lees dat in de beschrijving na!
Terwijl je de steen even onder de kraan houdt geef hem dan ook even de aandacht. Waarschijnlijk wrijf je er toch al overheen maar dat is ook fijn, contact maken. Terwijl je dat doet bedenk waarvoor je hem hebt aangeschaft. Waarbij is het fijn als de steen je helpt en ondersteunt? Bedenk dit en vraag het eventueel, in gedachten, aan de steen, hiermee geef je hem een intentie mee. Het lijkt een beetje maf maar op die manier stem je je een beetje af op de steen en zal hij zijn best gaan doen. Kijk, als je erin gelooft is het beter om tijdens een meditatie of iets dergelijks je af te stemmen op de steen maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Verder is het noodzakelijk voor een optimale werking om je steen regelmatig dat kleine beetje aandacht te geven.
Ook als de steen dof lijkt te worden of als er barstjes in komen is dat een teken dat hij aandacht nodig heeft en gereinigd en opgeladen moet worden.
Hoe vaak je de steen reinigt en oplaad hangt af van welke steen het is en waarvoor je hem gebruikt. Belangrijk is hierbij naar je gevoel te luisteren. Als je gevoelig bent voor de werking van de steen laat je dan door hem leiden. Als de werking minder wordt of als de steen hard heeft moeten werken en dus veel negatieve energie heeft opgenomen moet je natuurlijk ook je steen verzorgen. Over het algemeen kan gezegd worden dat je een steen die je bij je draagt voor de (geneeskrachtige of therapeutische) werking minimaal 1 x per maand gereinigd en opgeladen moet worden. Dit is afhankelijk van de intensiteit van gebruik.
Er zijn verschillende manieren om je steen uitgebreid te ontladen  en op te laden.

Ontladen

Edelstenen nemen in meer of mindere mate negatieve energie op uit de omgeving. Dit verschilt per steen. Er zijn stenen die zichzelf reinigen, zoals citrien, kyaniet en seleniet, welke in principe niet extra gereinigd hoeven te worden. Andere stenen, zoals barnsteen, toermalijn en labradoriet, nemen veel energie op en moeten dus vaker ontladen worden. 
Ontladen kan op de volgende manieren:

 • Water:  houd de steen voor minstens 5 minuten onder stromend water. Deze manier kost erg veel water en heeft daarom niet onze voorkeur. Dit is een van de snelste manieren om de steen te ontladen maar niet geschikt voor grondige reiniging. En let op, niet alle stenen kunnen met water gereinigd worden, ze worden hierdoor aangetast, kunnen verkleuren en sommige lossen zelfs op!
 • Aarde: Het in de aarde stoppen van je steen zorgt ook dat hij zijn negatieve energie kwijt kan.  Laat de steen voor minstens een nacht in de aarde zitten. Hoe langer hij in de grond zit hoe grondiger de reiniging is.
  Het is een zacht werkende methode die voor bijna alle stenen veilig te gebruiken is. Hier is het weer  makkelijk naar de vorm te kijken. Een ruw cluster wordt nauwelijks nog schoon als het in de aarde heeft gezeten, niet erg geschikt dus.
 • Hematiet: Ook dit is een veilige en zachte manier om edelstenen te ontladen. Hematiet neemt de negatieve energie uit de steen op. Leg je steen in een bakje met kleine hematiet steentjes, liefst helemaal ondergestopt,  en laat hem daar gedurende 24 uur in. Hierna is je steen gereinigd. De hematiet kan je weer reinigen door ze onder water te houden. Wel goed droog maken want hematiet kan gaan roesten. Hematiet in dit geval elke 10de reinigingsronde zelf reinigen.
 • Salie of wierook: Door salie of wierook te branden en de steen door de rook hiervan te halen met een sterke intentie om de steen te reinigen kan je steen ook ontladen worden. Het gaat hierbij om reinigende kruiden of wierook. Sandelhout is prima geschikt.
 • Amethist: Door je steen gedurende 12 uur op een geode, cluster of tussen de amethist steentjes te leggen wordt hij ook gereinigd. Een geode geeft de diepste ontlading en hoeft zelf zelden gereinigd te worden. Een cluster of kleine steentjes daarnaast moeten na elke reiniging zelf ook gereinigd worden.

Opladen

Edelstenen hebben de eigenschap hun energie af te geven aan hun omgeving en aan hun drager. Voor een goede werking dient deze energie regelmatig aangevuld te worden. De werking en intensiteit worden vergroot of versterkt door je steen regelmatig op te laden.
Opladen kan op de volgende manieren:

 • Maanlicht: Leg je steen minstens 1 nacht in het maanlicht. Dit kan gewoon achter het glas op de vensterbank, hij vangt het licht wel op. Dit is een veilige methode om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Het meest geschikt is natuurlijk de opkomende of volle maan.
 • Zonlicht: Ook zonlicht is geschikt om je steen op te laden. Dit is wel veel intensiever licht en lang niet voor alle stenen geschikt. Diverse stenen verliezen door zonlicht hun kleur zoals b.v. amethist, celestiet, rozenkwarts. Leg om op te laden je steen gedurende de dag in de opkomende en ondergaande zon, dit kan ook gewoon op de vensterbank. Haal hem daar weg gedurende de middag als de zon op zijn felst is.
 • Bergkristal: Een veilige en zachte manier om je steen weer op te laden is bergkristal. Leg je steen daarvoor gedurende 24 uur op een bergkristalcluster of in een bakje met kleine bergkristal steentjes. De bergkristal zelf elke 10de reinigingsbeurt zelf ook reinigen.

Ontladen en opladen tegelijk

Er zijn een paar methodes waarbij het ontladen en opladen tegelijkertijd gaat. Dit is natuurlijk net zo praktisch maar niet voor iedereen geschikt.

 • Seleniet: door haar sterk reinigende eigenschappen en heerlijk zachte energie kan seleniet prima gebruikt worden om andere stenen volledig te reinigen en op te laden. Leg hiervoor je steen gedurende minstens 12 uur op of bij seleniet steen. Welke vorm maakt niet uit, leg je steen er gewoon lekker dichtbij op erop.
 • Himalaya zout: Himalaya zout geniet de voorkeur maar grof zeezout volstaat ook. Doe het zout in een glazen schaal, leg je steen in een ander, kleiner schaaltje. Mag de steen ook met water gereinigd worden dan het kleine schaaltje vullen met wat water en daar je steen in. Het kleine schaaltje met je steen zet je in de grote schaal met zout. Geen enkele steen mag namelijk in direct contact komen met het zout. Laat je steen zo gedurende minstens 12 uur liggen en hij is volledig gereinigd en opgeladen.
 • Meru piramide: Als laatste methode om edelstenen te reinigen. Een meru piramide is een licht energie instrument. Het combineert 2 eeuwenoude energetische hulpmiddelen namelijk de piramide en het Shri Yantra symbool. Deze worden al eeuwen gebruikt om bewustzijn en vibraties te verhogen. Edelstenen kunnen gewoon in de piramide geplaatst worden voor volledige reiniging. Laat ze daarvoor minstens 8 uur onafgebroken in de piramide liggen. Sterk bevuilde stenen 24 uur. Langer en vaker komt de steen alleen maar ten goede. Deze methode is echter niet voor iedereen weggelegd. 
Sorteer op
per pagina
 • Palo Santo/heilig hout
  Palo Santo/heilig hout

  Palo santo/heilig hout stokjes ongeveer 30 gram per zakje.

  € 4,50
 • Palo santo/heilig hout korrels
  Palo santo/heilig hout korrels

  Palo santo/heilig hout korrels.

  € 10,95
 • Salie gedroogd
  Salie gedroogd

  Gedroogde salie. Ongeveer 20 gram per zakje.

  € 3,00
 • Abalone schelp
  Abalone schelp

  Abalone schelp. U krijgt een schelp uit voorraad.

  € 12,50
 • Clean energy, room of auraspray
  Clean energy, room of auraspray

  Voor het energetisch reinigen van de leefomgeving, aura en kristallen. Clean Energy is een “Must have”.

  Ingrediënten: Jeneverbes-Bes, Salie, Rozemarijn, Latschenkiefer, Siberische Den, natuurlijke Alcohol 96%

  Iedereen die…

  € 18,95
 • Seleniet/satijnspaat hart
  Seleniet/satijnspaat hart

  Seleniet/satijnspaat hart. U krijgt een hart van de foto.

  € 6,50
 • Seleniet/satijnspaat ruw stuk
  Seleniet/satijnspaat ruw stuk

  Seleniet/satijnspaat ruw stuk. U krijgt een steen van de foto.

  € 2,50
 • Seleniet/satijnspaat driehoek
  Seleniet/satijnspaat driehoek

  Seleniet/satijnspaat driehoek. U krijgt een steen uit voorraad.

  € 6,75
 • Seleniet/satijnspaat ruw stuk
  Seleniet/satijnspaat ruw stuk

  Seleniet/satijnspaat ruw stuk. U krijgt een stuk van de foto.

  € 1,50
 • Florida water
  Florida water

  Je kunt Florida Water kopen voor in het badwater. Een heel klein scheutje of een paar druppels zijn genoeg om jezelf en je chakra's energetisch te reinigen.

  Geschikt voor reiniging van huis en stenen
  Florida Water is ook geschikt…

  € 16,95
 • Seleniet/satijnspaat plaatje/onderzetter 4 kant
  Seleniet/satijnspaat plaatje/onderzetter 4 kant

  Seleniet/satijnspaat plaatje/onderzetter. U krijgt een plaatje uit voorraad.

  € 7,00
 • Seleniet/satijnspaat hart gegraveerd
  Seleniet/satijnspaat hart gegraveerd

  Seleniet/satijnspaat hart met gravure. U krijgt een hart uit voorraad.

  € 9,00
Sorteer op
per pagina

Wie is Siepie's

Siepie's is een winkel en webshop voor edelstenen en mineralen.

Mijn naam is Simone, al heel mijn leven "Siepie" for friends. Aangezien de stenen mijn vrienden zijn was de naam voor de winkel snel gekozen. 
Ik ben de winkel in 2017 ook alleen begonnen dus dat paste wel. Sinds 2019 is ook Angela, mijn zus, dagelijks te vinden in de winkel. Zij is ondertussen echt mijn steun en rechterhand geworden in de winkel.

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door edelstenen en mineralen, het is zo mooi hoe het door moeder aarde gecreëerd wordt, hoe zoiets kan "groeien" en ontstaan in de natuur. 
Dan heb ik het nog niet over de energie en kracht die mineralen bij zich hebben. Ik ben zo blij dat ik heb mogen ervaren in mijn leven wat de energie van 'edel'stenen kan ondersteunen in processen die we door maken. Dat wil ik graag met je delen. 
Mijn passie ligt dan ook bij de mineralen die de natuur ons aanbiedt. Vele winkels verkopen synthetische, gekleurde of gemanipuleerde stenen. Dat is in mijn ogen in zoverre oké als men daar eerlijk over is. Maar helaas worden dit soort stenen vaak als echte edelstenen uit de natuur aangeboden of zelfs onder een andere naam verkocht om er meer geld voor te vragen. 
Dat doen wij dus niet. Ja, we verkopen deze stenen wel maar zullen altijd vermelden, in zoverre wij het weten, dat het om een synthetische, gekleurde of gemanipuleerde steen gaat. 
Eerlijkheid duurt het langst, niet waar? 
En Moeder aarde biedt ons zoveel krachtigs en moois, dat eer ik met liefde.

Kom jij een keer sfeer proeven bij Siepie's? 
Je bent van harte welkom.
Met liefde....

© 2017 - 2023 Siepie's edelstenen en mineralen | sitemap | rss