Himalaya zoutsteen

Himalaya zoutsteen

Steenzout, haliet, is 200 600 miljoen jaar geleden ontstaan door het verdampen van vroegere oceanen.
Uit het achtergebleven zout is door hoge druk haliet gevormd wat overal op de wereld in grotere of kleinere formaties voorkomt. Voor het menselijke welzijn speelt zout een essentiele rol.
De werking van de zoutlamp gaat als volgt: De warmte die van het lichtje afkomt zorgt ervoor dat het zout van de lamp warmer wordt dan de lucht eromheen. Dit trekt water moleculen in de lucht aan. Het water condenseert dan op het kristallen oppervlakte van de lamp. Dit zorgt ervoor dat het elektrische verband tussen de positieve ionen (metalen) en de negatieve ionen (niet metalen) verbreekt. De positieve ionen blijven op de lamp zitten en de negatieve ionen gaan weer in de lucht. De lucht is dus gezuiverd van de slechte metalen en bevat alleen nog maar de negatieve ionen die voornamelijk bestaan uit zuurstof.
De materie van de zoutlamp herstelt het evenwicht van de woonatmosfeer door het uitstralen van negatieve ionen. Naast dat deze zoutlampen een mooi, warm licht geven, geven ze opmerkelijke resultaten bij hyperactieve kinderen (ADHD) met concentratie en slaapproblemen.
Verder heeft deze lamp net als de andere zoutlampen een ioniserend effect. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door onder andere mobiele telefoons, beeldschermen en andere elektronische apparaten, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben.
Dit verschijnsel kan tegengegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen. Deze zijn aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui of bij zoutkristallen.
De zoutlamp kan een belangrijke bijdrage leveren om de elektrische lading van woon en werkvertrekken in evenwicht te brengen. Een steenzoutlamp kan als nachtlamp bij kinderen en zieken een bijzonder rustgevende werking hebben. Het zachte licht stoort niet bij het inslapen en de zoutionen verlichten de ademhaling. Een ion is een deeltje dat zich in zout en zoutoplossingen bevind en elektrische stromingen geleid. Het overschot aan positieve ionen in elektrische apparaten zoals een tv beeldscherm is niet goed voor de woonatmosfeer omdat positieve ionen metalen zijn. Een negatief ion bestaat uit niet metalen. Voornamelijk zuurstof. Daarom voelt de lucht in uw huis zo schoon en fris als u een zoutlamp heeft, die dus de positieve ionen omzet naar negatieve ionen.
Wetenschappelijk bewezen dat ionen van positief naar negatief worden omgezet door himalayazout. 250 gram zout zet ongeveer 3 kubieke meter om, oftewel 1 vierkante meter in een gewone woning. Dus als u het goed wilt laten functioneren moet u kijken naar hoe groot de kamer is waar u de zoutlamp wilt plaatsen.

Sorteer op

Wie is Siepie's

Siepie’s is een winkel met edelstenen en mineralen, wierook, etherische olie en meer aanverwante artikelen.
Siepie’s komt van Simone, mijn naam, en ik ben de eigenaresse van Siepie’s.
De naam komt door vroeger. Vrienden noemden me Siepie en aangezien stenen mijn hele leven ook mijn vrienden zijn geweest was de naam voor de winkel snel gekozen. 
In november 2017 ben ik alleen mijn winkeltje begonnen. Dat was toen nog een klein winkeltje en al snel werd het drukker. Mijn zus Angela is in 2019 in dienst gekomen en zij beheert ondertussen alles rondom de webshop. 
Al snel zijn we verhuisd naar een grotere winkel en ook daar groeien we uit. 
Het team is ook flink gegroeid en bestaat ondertussen uit een team van ongeveer 8 personen. 
Toen ik de winkel begon had ik het nog niet zo helder en voelde ik alleen maar dat ik mijn hart mocht gaan volgen wilde ik innerlijk geluk gaan ervaren. 
Ondertussen is me veel meer duidelijk geworden en heb ik mijn zielsmissie gevonden. 
Deze bestaat er onder andere in om zoveel mogelijk mensen zo zuiver mogelijk te mogen laten kennis maken met wat energie voor ze kan doen. In dit geval de energie van mineralen. 
Het doel is om iedereen zoveel mogelijk in zijn eigen kracht te zetten, zijn eigen geluk te laten vinden. 
Ik ben er namelijk van overtuigd dat geluk in jezelf zit en niet in je omgeving. Als je op zoek gaat naar waar jij echt blij van wordt dan keert het pad naar binnen. Mineralen kunnen daarbij ondersteunen en dragen makkelijk intenties mee. 
Op die manier kunnen ze ondersteunen in jou levenspad op aarde. 
Bij Siepie’s is eerlijkheid erg belangrijk. 
Daarom delen we graag wat we weten wat betreft synthetische, geverfde of gemanipuleerde stenen die verkocht worden. 
Ja, die worden overal verkocht maar helaas niet overal vertellen ze je wat je daadwerkelijk koopt. 
Dat doen wij bij Siepie’s dus wel. 
We doen ook graag zelf onderzoek bij twijfel of laten onderzoek doen door derden. 
Bij Siepie’s vinden we het ook fijn als je op je gemak bent.
De mineralen in de winkel worden zoveel mogelijk afgestemd op elkaar zodat er een rustige energie mag zijn. Ook reinigen we regelmatig energetisch onze winkel m.b.v. salie, palo santo of florida water. 
Hierdoor blijft het fijn.
Kom jij een keer langs bij Siepie’s? 
Voel je van harte welkom.

 

© 2017 - 2024 Siepie's edelstenen en mineralen | sitemap | rss