Himalaya zoutsteen

Steenzout, haliet, is 200 600 miljoen jaar geleden ontstaan door het verdampen van vroegere oceanen.
Uit het achtergebleven zout is door hoge druk haliet gevormd wat overal op de wereld in grotere of kleinere formaties voorkomt. Voor het menselijke welzijn speelt zout een essentiele rol.
De werking van de zoutlamp gaat als volgt: De warmte die van het lichtje afkomt zorgt ervoor dat het zout van de lamp warmer wordt dan de lucht eromheen. Dit trekt water moleculen in de lucht aan. Het water condenseert dan op het kristallen oppervlakte van de lamp. Dit zorgt ervoor dat het elektrische verband tussen de positieve ionen (metalen) en de negatieve ionen (niet metalen) verbreekt. De positieve ionen blijven op de lamp zitten en de negatieve ionen gaan weer in de lucht. De lucht is dus gezuiverd van de slechte metalen en bevat alleen nog maar de negatieve ionen die voornamelijk bestaan uit zuurstof.
De materie van de zoutlamp herstelt het evenwicht van de woonatmosfeer door het uitstralen van negatieve ionen. Naast dat deze zoutlampen een mooi, warm licht geven, geven ze opmerkelijke resultaten bij hyperactieve kinderen (ADHD) met concentratie en slaapproblemen.
Verder heeft deze lamp net als de andere zoutlampen een ioniserend effect. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door onder andere mobiele telefoons, beeldschermen en andere elektronische apparaten, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben.
Dit verschijnsel kan tegengegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen. Deze zijn aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui of bij zoutkristallen.
De zoutlamp kan een belangrijke bijdrage leveren om de elektrische lading van woon en werkvertrekken in evenwicht te brengen. Een steenzoutlamp kan als nachtlamp bij kinderen en zieken een bijzonder rustgevende werking hebben. Het zachte licht stoort niet bij het inslapen en de zoutionen verlichten de ademhaling. Een ion is een deeltje dat zich in zout en zoutoplossingen bevind en elektrische stromingen geleid. Het overschot aan positieve ionen in elektrische apparaten zoals een tv beeldscherm is niet goed voor de woonatmosfeer omdat positieve ionen metalen zijn. Een negatief ion bestaat uit niet metalen. Voornamelijk zuurstof. Daarom voelt de lucht in uw huis zo schoon en fris als u een zoutlamp heeft, die dus de positieve ionen omzet naar negatieve ionen.
Wetenschappelijk bewezen dat ionen van positief naar negatief worden omgezet door himalayazout. 250 gram zout zet ongeveer 3 kubieke meter om, oftewel 1 vierkante meter in een gewone woning. Dus als u het goed wilt laten functioneren moet u kijken naar hoe groot de kamer is waar u de zoutlamp wilt plaatsen.

Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 03-06-2020 - Wauw wauw.wat een mooie edelstenen en hanger ik heb een...  lees meer
  • 03-06-2020 - Bedankt voor de zeer snelle en zorgvuldige en persoonlijke levering...  lees meer
  • 01-06-2020 - Hoi Simone,

    Dank je wel voor het persoonlijk maken van de...  lees meer
Plaats een bericht

Wie is Siepie's

Siepie's is een winkel en webshop voor edelstenen en mineralen.

Mijn naam is Simone, Siepie for friends. Aangezien de stenen mijn vrienden zijn was de naam voor de winkel snel gekozen. 
Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door edelstenen en mineralen, het is zo mooi hoe het door moeder aarde gecreëerd wordt, hoe zoiets kan "groeien" en ontstaan in de natuur. 
Dan heb ik het nog niet over de energie en kracht die mineralen bij zich hebben. 
Mijn passie ligt dan ook bij de mineralen die de natuur ons aanbiedt, synthetische, gekleurde of gemanipuleerde stenen verkoop ik liever niet.
Moeder aarde biedt ons zoveel krachtigs en moois, dat eer ik met liefde.

© 2017 - 2020 Siepie's edelstenen en mineralen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel