Hematiet

Hematiet is een goede steen om te aarden. Hij kan ook prima samen met andere aardende stenen gedragen worden, zoals obsidiaan en toermalijn.
Daarnaast is het een zuiverende en beschermende steen. Hij absorbeert negatieve energie en straling en laat dit de aarde in stromen. Hematiet zuivert en stabiliseert de aura en chakra’s en brengt hierdoor balans en brengt lichaam, geest en ziel in harmonie. Hij vermindert zorgen en stress en geeft moed, zelfvertrouwen, wilskracht en eigenwaarde. Het heeft een goede werking op het geheugen en de concentratie, kan informatie verwerking versnellen.
Hematiet geeft het geduld om zonder oordeel objectief te kunnen luisteren en daarmee is het een steen die mensen in de hulpverlening kan ondersteunen.
Fysiek werkt hematiet vooral in op het bloed. Het verbetert de ijzeropname, stimuleert aanmaak van rode bloedlichaampjes en stimuleert hij de bloedcirculatie waardoor hematiet kan helpen bij bv bloedarmoede, neusbloedingen en slapeloosheid. Het is een goede steen ter ondersteuning van een detox, het afkicken van een verslaving of bij het omgaan met een dwangstoornis.
Daarnaast werkt hematiet koortsverlagend en pijnstillend.
Hematiet kan op alle manieren gereinigd worden. Echter goed afdrogen na reinigen met water omdat hematiet anders kan gaan roesten. De steen bestaat nl voor een groot gedeelte uit ijzer.

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Wie is Siepie's

Siepie's is een winkel en webshop voor edelstenen en mineralen.

Mijn naam is Simone, al heel mijn leven "Siepie" for friends. Aangezien de stenen mijn vrienden zijn was de naam voor de winkel snel gekozen. 
Ik ben de winkel in 2017 ook alleen begonnen dus dat paste wel. Sinds 2019 is ook Angela, mijn zus, dagelijks te vinden in de winkel. Zij is ondertussen echt mijn steun en rechterhand geworden in de winkel.

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door edelstenen en mineralen, het is zo mooi hoe het door moeder aarde gecreëerd wordt, hoe zoiets kan "groeien" en ontstaan in de natuur. 
Dan heb ik het nog niet over de energie en kracht die mineralen bij zich hebben. Ik ben zo blij dat ik heb mogen ervaren in mijn leven wat de energie van 'edel'stenen kan ondersteunen in processen die we door maken. Dat wil ik graag met je delen. 
Mijn passie ligt dan ook bij de mineralen die de natuur ons aanbiedt. Vele winkels verkopen synthetische, gekleurde of gemanipuleerde stenen. Dat is in mijn ogen in zoverre oké als men daar eerlijk over is. Maar helaas worden dit soort stenen vaak als echte edelstenen uit de natuur aangeboden of zelfs onder een andere naam verkocht om er meer geld voor te vragen. 
Dat doen wij dus niet. Ja, we verkopen deze stenen wel maar zullen altijd vermelden, in zoverre wij het weten, dat het om een synthetische, gekleurde of gemanipuleerde steen gaat. 
Eerlijkheid duurt het langst, niet waar? 
En Moeder aarde biedt ons zoveel krachtigs en moois, dat eer ik met liefde.

Kom jij een keer sfeer proeven bij Siepie's? 
Je bent van harte welkom.
Met liefde....

© 2017 - 2023 Siepie's edelstenen en mineralen | sitemap | rss