Septarie

Septarie is een combinatiesteen. Meestal calciet met gips maar ook pyriet, markasiet, chalcopyriet en siederiet wordt erin gevonden. Hij combineert dan ook de werking van de verschillende soorten.
Septarie schenkt daadkracht en eigenwaarde. Hij maakt je standvastig en toch toegankelijk en open. Het is een aardende steen die je vrolijkheid brengt en balans en het denken en je gevoel.
De steen helpt oud gedrag en emoties te veranderen. Door de gele calciet die er eigenlijk altijd wel inzit geeft hij doorzettingsvermogen en volharding  met een positieve blik. Hij werkt rustgevend en kalmerend. Hij maakt je meer bewust van je zelf waardoor het makkelijker wordt om bij jezelf te blijven in uitdagende situaties.  Daarnaast bevordert het de communicatieve vaardigheden in een groep en zorgt dat je de aandacht van het publiek vasthoudt.
Fysiek bevordert septarie het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Hij versterkt de concentratie waardoor hij goed gebruikt kan worden bij ouderdomsklachten maar ook tijdens studie of bij verstrooidheid. De steen wordt veel ingezet bij dementie, alzheimer en vergeetachtigheid omdat hij de doorbloeding in de hersenen stimuleert. Daarnaast heeft hij een positieve werking op de darmen, nieren, gezwellen, bloed, stofwisseling en helpt hij goed bij seizoensgebonden depressie.
Septarie kan niet met water gereinigd worden

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Wie is Siepie's

Siepie's is een winkel en webshop voor edelstenen en mineralen.

Mijn naam is Simone, al heel mijn leven "Siepie" for friends. Aangezien de stenen mijn vrienden zijn was de naam voor de winkel snel gekozen. 
Ik ben de winkel in 2017 ook alleen begonnen dus dat paste wel. Sinds 2019 is ook Angela, mijn zus, dagelijks te vinden in de winkel. Zij is ondertussen echt mijn steun en rechterhand geworden in de winkel.

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door edelstenen en mineralen, het is zo mooi hoe het door moeder aarde gecreëerd wordt, hoe zoiets kan "groeien" en ontstaan in de natuur. 
Dan heb ik het nog niet over de energie en kracht die mineralen bij zich hebben. Ik ben zo blij dat ik heb mogen ervaren in mijn leven wat de energie van 'edel'stenen kan ondersteunen in processen die we door maken. Dat wil ik graag met je delen. 
Mijn passie ligt dan ook bij de mineralen die de natuur ons aanbiedt. Vele winkels verkopen synthetische, gekleurde of gemanipuleerde stenen. Dat is in mijn ogen in zoverre oké als men daar eerlijk over is. Maar helaas worden dit soort stenen vaak als echte edelstenen uit de natuur aangeboden of zelfs onder een andere naam verkocht om er meer geld voor te vragen. 
Dat doen wij dus niet. Ja, we verkopen deze stenen wel maar zullen altijd vermelden, in zoverre wij het weten, dat het om een synthetische, gekleurde of gemanipuleerde steen gaat. 
Eerlijkheid duurt het langst, niet waar? 
En Moeder aarde biedt ons zoveel krachtigs en moois, dat eer ik met liefde.

Kom jij een keer sfeer proeven bij Siepie's? 
Je bent van harte welkom.
Met liefde....

© 2017 - 2023 Siepie's edelstenen en mineralen | sitemap | rss