Peridoot olivijn

Peridoot, ook wel olivijn of chrysoliet genoemd, is een sterke beschermer en reiniger. Hij reinigt zowel lichaam als geest en draagt bij aan een optimistische levenshouding. Hij brengt vriendschap en wijsheid, maakt onafhankelijk en evenwichtiger. De steen helpt los te maken van negatieve invloeden van anderen. Hij maakt zelfstandig en assertief, helpt je eigen weg te volgen.
Hij helpt je dromen waar te maken en daarbij rekening te houden met de mensen om je heen. Hooggevoelige mensen kunnen veel baat hebben bij het dragen van een peridoot om hij je afsluit waardoor je minder moe en uitgeput raakt. Peridoot helpt je eigen fouten te erkennen en ze te corrigeren. De steen helpt ook om schuldgevoelens, obsessies en opgekropte emoties los te laten. Woede, ergernis en jaloezie bijvoorbeeld worden vermindert door het dragen van een peridoot.
Fysiek heeft de steen een activerend effect. Hij stimuleert de stofwisseling, werkt ontgiftend en stimuleert de lever. Doordat er ijzer in de steen zit is hij ondersteunend bij bloedarmoede. Vermoeidheid wordt vermindert door het aanwezige magnesium in de steen.
Daarnaast kan hij een positief effect hebben bij bipolaire stoornissen en wordt bedplassen opgeheven door een peridoot te dragen of onder het kussen te leggen.
Peridoot bij voorkeur boven de kleding dragen en niet wenselijk in combinatie met een andere steen.
Peridoot kan op alle manieren gereinigd worden, zonlicht wordt echter niet aangeraden omdat de steen daardoor verbleekt.

Sorteer op

Wie is Siepie's

Siepie's is een winkel en webshop voor edelstenen en mineralen.

Mijn naam is Simone, al heel mijn leven "Siepie" for friends. Aangezien de stenen mijn vrienden zijn was de naam voor de winkel snel gekozen. 
Ik ben de winkel in 2017 ook alleen begonnen dus dat paste wel. Sinds 2019 is ook Angela, mijn zus, dagelijks te vinden in de winkel. Zij is ondertussen echt mijn steun en rechterhand geworden in de winkel.

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door edelstenen en mineralen, het is zo mooi hoe het door moeder aarde gecreëerd wordt, hoe zoiets kan "groeien" en ontstaan in de natuur. 
Dan heb ik het nog niet over de energie en kracht die mineralen bij zich hebben. Ik ben zo blij dat ik heb mogen ervaren in mijn leven wat de energie van 'edel'stenen kan ondersteunen in processen die we door maken. Dat wil ik graag met je delen. 
Mijn passie ligt dan ook bij de mineralen die de natuur ons aanbiedt. Vele winkels verkopen synthetische, gekleurde of gemanipuleerde stenen. Dat is in mijn ogen in zoverre oké als men daar eerlijk over is. Maar helaas worden dit soort stenen vaak als echte edelstenen uit de natuur aangeboden of zelfs onder een andere naam verkocht om er meer geld voor te vragen. 
Dat doen wij dus niet. Ja, we verkopen deze stenen wel maar zullen altijd vermelden, in zoverre wij het weten, dat het om een synthetische, gekleurde of gemanipuleerde steen gaat. 
Eerlijkheid duurt het langst, niet waar? 
En Moeder aarde biedt ons zoveel krachtigs en moois, dat eer ik met liefde.

Kom jij een keer sfeer proeven bij Siepie's? 
Je bent van harte welkom.
Met liefde....

© 2017 - 2023 Siepie's edelstenen en mineralen | sitemap | rss