Gouden driehoek

Werking van stenen
Het is niet eens een kwestie van geloven, stenen die zich eeuwen in de aarde hebben gevormd hebben een bepaalde werking. Daar is niets zweverigs aan, dat is onderdeel van de natuur. Wat we als mens zelf wel bepalen is wat we er extra mee doen.

Afzonderlijke werking
Behalve als eenheid, hebben de stenen afzonderlijk ook hun werking en dat is:
Amethist - het is een prachtig paarse steen en afhankelijk waar deze gedolven is, is het een dieppaarse kleur of gaat het meer richting lila. De amethist kan je helpen ontspannen en het minder druk in je hoofd laten hebben. Het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed en het helpt prima tegen spanning en hoofdpijnklachten. De amethist in de slaapkamer helpt je bij een goede nachtrust.
Rozenkwarts – gedreven door emotie helpt deze steen bij een vredelievende omgeving. De rust die de steen in het hart geeft, zorgt voor harmonie. De steen helpt je van jezelf en van de ander te houden … en in die volgorde! Ook stimulerend om rustig te slapen.
Bergkristal – deze steen reinigt. Reinigt de omgeving, en helpt de mens zich te reinigen in overdrachtelijke zin. Bergkristal heeft ook een prima werking op de natuur, dieren en al het groen vaart er wel bij. Het werkt vitaliserend en verzacht pijn. Er ontstaat weer ruimte in het hoofd.

Optimale energiestroom
Met al die drukke mensen in de westerse maatschappij, mensen die veelal in hun hoofd leven, kunnen deze stenen in huis van toegevoegde waarde zijn. Je moet er goed mee omgaan, ze goed reinigen, centraal in huis plaatsen … maar verder hoef je nergens in te geloven. Het zijn immers helemaal geen lelijke stenen om te zien, dus laat ze rustig in het zicht liggen.Je kunt bovendien kiezen tussen de ruwe stenen of de getrommelde (gladde) stenen. Verder worden er ook nog wel eens figuren van gevormd.

Verstoorde energiestromen
Hoe kan de verstoring van energiestormen ontstaan? Eigenlijk is dat heel eenvoudig en logisch, want waar mensen leven kunnen stevige energiestromen door het huis golven. Het maakt niet uit of er één persoon woont of meerdere personen, hoewel bij meerdere mensen de kans wel veel groter is. Het is niet erg en heeft slechts te maken met het gegeven dat alle mensen verschillend zijn, iedereen brengt weer andere energieën mee van school, het werk of de supermarkt. Bovendien mensen ontwikkelen zich en ook dat levert energie op. Deze onzichtbare hectiek kan mensen onbewust beperken en voor heel gevoelige mensen zelfs verstorend zijn.

Wat doen de stenen?
De stenen – als drie-eenheid – zijn enerzijds terug te herleiden naar een stukje religie. Hier hebben het getal drie en de driehoek een bijzondere betekenis (op allerlei verschillende vlakken). Anderzijds verbinden de drie stenen zich onderling en dit vormt daarmee een solide basis. Deze solide energiestroming is sterk en afhankelijk van de grootte van de stenen kan er mogelijk een heel huis mee beïnvloed worden. Beinvloeden in de zin van balans brengen en houden in de aanwezige energiestromen, zoals eerder beschreven. Als je er heel bewust mee aan de slag gaat, merk je dat aan de mensen. De mogelijk scherpe kantjes gaan er vanaf.

Reinigen
Om stenen te reinigen, en dat moet je af en toe doen, kan je ze een nacht in de volle grond in de tuin leggen. Mag bij volle maan, maar hoeft niet per se. Je kunt ze ook een tijdje onder stromend water houden (zeker een minuut of 10) en ze dan aan de lucht laten drogen.

Conclusie
Na deze tekst zal mogelijk toch de vraag opdoemen in hoeverre je er in moet geloven. Niet dus … behandel de stenen goed, zet ze in de driehoek en denk er verder niet meer aan. Laat gewoon gebeuren wat er moet gebeuren … een gouden driehoek!

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Wie is Siepie's

Siepie's is een winkel en webshop voor edelstenen en mineralen.

Mijn naam is Simone, al heel mijn leven "Siepie" for friends. Aangezien de stenen mijn vrienden zijn was de naam voor de winkel snel gekozen. 
Ik ben de winkel in 2017 ook alleen begonnen dus dat paste wel. Sinds 2019 is ook Angela, mijn zus, dagelijks te vinden in de winkel. Zij is ondertussen echt mijn steun en rechterhand geworden in de winkel.

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door edelstenen en mineralen, het is zo mooi hoe het door moeder aarde gecreëerd wordt, hoe zoiets kan "groeien" en ontstaan in de natuur. 
Dan heb ik het nog niet over de energie en kracht die mineralen bij zich hebben. Ik ben zo blij dat ik heb mogen ervaren in mijn leven wat de energie van 'edel'stenen kan ondersteunen in processen die we door maken. Dat wil ik graag met je delen. 
Mijn passie ligt dan ook bij de mineralen die de natuur ons aanbiedt. Vele winkels verkopen synthetische, gekleurde of gemanipuleerde stenen. Dat is in mijn ogen in zoverre oké als men daar eerlijk over is. Maar helaas worden dit soort stenen vaak als echte edelstenen uit de natuur aangeboden of zelfs onder een andere naam verkocht om er meer geld voor te vragen. 
Dat doen wij dus niet. Ja, we verkopen deze stenen wel maar zullen altijd vermelden, in zoverre wij het weten, dat het om een synthetische, gekleurde of gemanipuleerde steen gaat. 
Eerlijkheid duurt het langst, niet waar? 
En Moeder aarde biedt ons zoveel krachtigs en moois, dat eer ik met liefde.

Kom jij een keer sfeer proeven bij Siepie's? 
Je bent van harte welkom.
Met liefde....

© 2017 - 2023 Siepie's edelstenen en mineralen | sitemap | rss